Met plezier bieden wij u ons jaarverslag over 2021 aan. In dit verslag vertellen we hoe Nederlands Loodswezen in dit tweede lastige coronajaar erin slaagde niet alleen de dienstverlening op peil te houden, maar ook onze organisatie verder te ontwikkelen en te versterken.

Over 2021 ben ik er het meest trots op dat alle werkzaamheden binnen de afdeling Financiën & Control zonder vertraging door zijn gegaan. Ondanks alle beperkingen en wijzigingen die er door covid steeds zijn opgetreden.

Wino Dorst, Financieel directeur

Het verslag van onze activiteiten hebben we ingedeeld volgens de drie pijlers van onze strategie: de organisatie blijven ontwikkelen als toekomstbestendige en toonaangevende loodsdienst; de keten versterken door actief samen te werken en te coördineren; gesprekspartner en adviseur te zijn door onze kennis te delen en mee te denken over de grote uitdagingen van deze tijd.

Het werk van het Loodswezen wordt tastbaar en zichtbaar in de foto’s die u in dit jaarverslag vindt. Het zijn vooral de loodsen en medewerkers die ze maakten. De foto’s tonen hun betrokkenheid en trots om dit bijzondere werk, dag in dag uit te mogen uitvoeren. De foto's in het jaarverslag 2021 zijn gemaakt door Erik de Louwere, Harry Tabak, Hjalmar Fontijn, Maurice Jacobs, Patricia de Ligt, Rob Gerrits en Gerrit Serne.