Structuur

Nederlands Loodswezen is de noemer waaronder een aantal entiteiten in gezamenlijkheid, maar elk met eigen taken en verantwoordelijkheden, een doelmatige loodsdienstverlening verzorgen in de Nederlandse zeehavens en de Vlaamse havens aan de Schelde.

Lees meer ›Structuur

Personalia

Voorzitter Nederlandse Loodsencorporatie: de heer J.B. Mulder.

Lees meer ›Personalia

Een toekomstbestendige en toonaangevende loodsdienst

In 2022 hielden we onze dienstverlening op peil, onder soms moeilijke omstandigheden. We loodsten zelfs meer zeeschepen dan verwacht veilig en vlot onze havens in en uit. Daar zijn we trots op.

Lees meer ›Een toekomstbestendige en toonaangevende loodsdienst

Loodsdienstverlening die de keten versterkt

Nederlands Loodswezen vervult een sleutelpositie in de logistieke keten. Onze ketenpartners mogen dan ook altijd rekenen op een vlekkeloze invulling van onze taak.

Lees meer ›Loodsdienstverlening die de keten versterkt

Kwaliteit van de dienstverlening

Om tot de maritieme wereldtop te blijven horen, moet onze dienstverlening continu op het hoogste niveau zijn. Elk jaar stellen we daarom een kwaliteitsrapportage op, die we verspreiden onder de betrokken partijen.

Lees meer ›Kwaliteit van de dienstverlening

Veilig en vlot

De ACM heeft voorgesteld een norm voor levertijden te hanteren die is gebaseerd op de gerealiseerde levertijden voor de regio’s Noord, Amsterdam-IJmond en Rotterdam-Rijnmond.

Lees meer ›Veilig en vlot

Gewaardeerde gesprekspartner en adviseur

Als dienstverlener delen we graag onze kennis en ervaring met klanten, ketenpartners en overheden. In de huidige complexe wereld kunnen we nu eenmaal niet solitair opereren.

Lees meer ›Gewaardeerde gesprekspartner en adviseur

Ketensamenwerking

De belangrijkste vorm van kennisuitwisseling vindt plaats tijdens onze primaire taak: de veilige en vlotte afhandeling van scheepvaartverkeer.

Lees meer ›Ketensamenwerking

Kennis delen

Het Loodswezen en het Maritime Research Institute Netherlands (MARIN) werken al vele jaren intensief samen. We trainen loodsen, kapiteins en stuurmannen op simulatoren van het MARIN, delen kennis en doen gezamenlijk onderzoek.

Lees meer ›Kennis delen

Overlegstructuren

Onze kennis en kunde delen we onder meer tijdens de vele overleggen waaraan wij deelnemen. Hier kan Nederlands Loodswezen op zijn beurt ook weer profiteren van de kennis van andere partijen.

Lees meer ›Overlegstructuren